2009. augusztus 14., péntek

Birodalmam

Rezidenciám viszonylag tágas, főleg mióta kísérleti alanyaim eljutottak arra az értelmi felismerésre, hogy leterítsék a teljes teraszt egy műfűnek nevezett zöld szőnyeggel. Így a nappaliból kialakított játszóterem duplájára nőtt és rettenetesen izgalmas dolgokkal bővült a felfedezni valók listája.

Hagy írjam le röviden milyen az én birodalmam. A nappali jobb sarkában található a könyvszekrény, az itt található könyveket nagyon szeretem bizergálni, egynek a boríróját már szétszedtem, de mindig, amikor belemerülnék a könyvpakolásba és tépésbe, azonnal rám szólnak. Valamiért nagyon fontos nekik ez a csomó papír, úgyhogy általában rájuk hagyom és keresek más játékot. A könyvszekrény mellé be szokták húzni a dohányzóasztalt és a fotelt, hogy ne tudjak a folyosó felé mászkálni, de ezt már legtöbbször megoldom az asztal félretolásával. Ezek mellett ott a konyhát lezáró rács, amit előszeretettel rágok. Rendkívül finom a régi gyerekágyból kialakított rácsos ajtó fája. Ettől balra a konyhapult és ebédlőasztal a székekkel. A pultot már lezárták a szülők lambériával, pedig kitűnő pakolnivalók voltak a kosarakban (liszt, cukor, krumpli, műanyag dobozok). A székek tologatása viszont nagyon jó szórakozás. Ezzel szemben ott van az íróasztal. Ezen érdekes számítógépek meg csomó játéknak való cucc van, csak nehezen hozzáférhetőek. Az asztal mellett lehet kimenni a teraszra, és itt van az én járókám, ami néha eltorlaszolja a kijáratot. E mellett van még egy számomra jelentéktelen pamlag.
A játékaim a könyvszekrény melletti sarokban várnak minden reggel a kosaramban. Hogy megfelelő mértékre növeljem a nappali entrópiáját, általában kiborítom a kosarat és szétszórok minden játékot, majd beleülök a kosárba.
A teraszon kitűnően lehet tépkedni a növényeket, meg kipakolni a virágládákból a mulcsot. Anya igen morcosan reagál, ha egy-egy mulcsdarabbal a kezemben vándorlok be a nappaliba. A ládákban mindenféle érdekes illatú fűszernövények nőnek, de csak addig, amíg le nem csapok rájuk. Imádom tépkedni őket, főleg a snédlinget. Van ott egy érdekes növény, piros kis hegyes cuccok nőnek rajta és ezt nem szeretik, ha piszkálom. Valami chilinek szokták nevezni és nagyon érdekes jószág, egyszer még meg fogom kóstolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése